Valentin-napi bonbonok

Bonbont nagyon egyszerűen készíthetünk házilag is. Az elkészítéshez nem kell más, mint szilikonos jégkockatartó vagy bonbonforma, ecset, jó minőségű csokoládé, és még amit tölteléknek szánunk. Jelen esetben szív alakú és mintájú bonbonok készültek, barackos-joghurtos töltelékkel.
Hozzávalók kb. 30 bonbonhoz:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé
a töltethez: 
4 dl natúr joghurt 
3 fél barack (konzerv) 
2 evőkanál porcukor 
2 evőkanál citromlé 
3 teáskanál instant zselatin 
2 evőkanál a barackbefőtt levéből

Mikróban felolvasztjuk a csokoládé kb. 3/4 részét. Hozzákeverjük a maradék 1/4 részt, megvárjuk, míg elolvad benne. Ecsettel kikenjük a jégkockatartó/bonbonforma mélyedéseit a csokoládéval. Hűtőbe tesszük negyedórára, amíg a csokoládéréteg meg nem keményedik. Megismételjük a műveletet, rákenünk még egy réteg csokoládét a meg-keményedett rétegre. Ismét hűtőbe tesszük. A natúr joghurtot lecsepegtetjük. A barackbefőtt levéből 2 evőkanálnyit kis pohárba teszünk, feloldjuk benne a zselatint.
A lecsepegtetett joghurtot, a felaprított barackot, a porcukrot, a citromlevet és a feloldott zselatint turmixgépben összevegyítjük. Ha nem kapunk instant zselatint, hagyományos zselatint is használhatunk. Ez esetben a barackbefőtt levével elkeverjük, mikróban 15 másodpercig melegítjük. Kiskanállal adagoljuk a jégkockatartó csokoládés mélyedéseibe úgy, hogy 2 mm-t szabadon hagyunk. (Ide kerül majd a bonbonok talpa.) 
Hűtőszekrényben 1 órán át állni hagyjuk. A megmaradt, megszilárdult csokoládét újra felolvasztjuk. Kiskanállal teletöltjük a mélyedéseket, ezzel kialakítjuk a talpakat a bonbonokon. Késsel vagy spatulával simára igazítjuk a felületet. Hagyjuk őket teljesen megszilárdulni. A bonbonokat kivesszük a formából, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések